Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


(VIDEO) Viorel Cataramă: 500 de mii de bugetari se pregătesc să primească spor de plictiseală

viorel_catarama_romania_stat_socialist_angajati.png

Viorel Cataramă ar da afară 500 de mii de bugetari
Viorel Cataramă ar da afară 500 de mii de bugetari

România este un stat socialist gras, cu un număr enorm de angajați la stat, declară la RFI Viorel Cataramă, candidatul partidului Dreapta Liberală la Președinție.

Viorel Cataramă spune că ”România este un stat socialist, gras, umflat, cu un număr enorm de angajați la stat, cu privilegii enorme, ajutoare sociale, salarii de patru ori mai mari decât în sectorul privat, pensii speciale. Prima declarație a noului ministru de Finanțe mi-a arătat că de fapt se va continua politica socialistă de stânga”.

Candidatul Dreptei Liberale afirmă ironic că ”500 de mii de bugetari astăzi se pregătesc să primească spor de plictiseală, pentru că ei nu au ce lucra. România are 1,5 milioane de angajați în sectorul public. Raportat la numărul total de angajați procentul este de 30, deci 30% dintre angajații de azi din România lucrează la stat. În Japonia sunt numai 10%, în Germania sunt undeva la 16-17%. Deci practic, noi avem de două ori mai mulți angajați în sectorul bugetar decât în Germania și de trei ori mai mulți decât în Japonia”.

 

 

 
Viorel Cataramă, despre eventuala concediere a bugetarilor