Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Gabriel Zetea (PSD), către Orban: Eu nu cred că ar trebui să stea pline conturile Trezoreriei, e luna noiembrie, totuși

Gabriel Zetea Orban conturi Trezorerie.jpg

Gabriel Zetea: Mai puțin cu criticile la adresa PSD-ului, să vedem ce poate să facă PNL (Sursa foto: Facebook/Gabriel Zetea)
Gabriel Zetea: Mai puțin cu criticile la adresa PSD-ului, să vedem ce poate să facă PNL (Sursa foto: Facebook/Gabriel Zetea)

Vicepreședintele PSD Gabriel Zetea respinge la RFI criticile președintelui Klaus Iohannis și premierului Ludovic Orban la adresa Guvernului Dăncilă. Șeful statului și cel al Guvernului au vorbit despre moștenirea ”dezastruoasă” lăsată de PSD și au acuzat acest partid că ”a golit finanțele publice”.

”Mai puțin cu criticile la adresa PSD-ului”, spune Gabriel Zetea: ”Eu mă gândesc că totuși, Guvernul nou instalat, condus fie de Ludovic Orban, fie de Klaus Iohannis, că nu mai știm, că deja ședințele de Guvern sunt prezidate de președintele Klaus Iohannis, ar trebui să se preocupe de guvernare, să vadă cum își implementează propriul lor program de guvernare. E luna noiembrie, totuși, să nu uităm. Eu nu cred că ar trebui să stea conturile pline ale Trezoreriei, că dacă vorbim despre investiții, trebuiau deja să fie cheltuiți banii respectivi, pentru că nu cred că poți să lucrezi în luna noiembrie și decembrie, se lucrează vara, așadar este normal să se cheltuie banii (...). Mai puțin cu criticile la adresa PSD-ului și să vedem ce pot să facă ei”.

Atenționat că cifrele nu mint și că PSD a lăsat un deficit bugetar de 2,6% din PIB la nouă luni, social-democratul a răspuns: ”Este adevărat, cifrele nu mint, dar este sub 3%. Este la limită, dar nu este depășit. În următoarele două luni, pot să aibă grijă, astfel încât să nu depășească acest deficit. Marile investiții au fost deja plătite”.

 
Gabriel Zetea, despre criticile președintelui și premierului la adresa guvernării PSD