Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Zetea (PSD), despre mesajele cu tentă xenofobă la adresa lui Iohannis și Orban: Fiecare se exprimă după cât poate

Gabriel Zetea PSD Maramures anticipate.jpg

Sursa foto: site CJ Maramureș
Sursa foto: site CJ Maramureș

PSD nu își asumă mesajele unor filiale, apărute în ultimele zile în spațiul public, declară la RFI vicepreședintele Gabriel Zetea. Mesajele respective fac referire la numele cu rezonanță germană sau maghiară ale președintelui Klaus Iohannis, premierului Ludovic Orban și liderului USR, Dan Barna.

Primarul PSD din Focșani, Cristian Misăilă, a postat pe Facebook un mesaj cu tentă xenofobă, în care acuză că ”au ajuns străinii să ne conducă țara”. El enumeră numele câtorva lideri liberali sau din USR și scrie ”Felicitări SRI”, potrivit G4Media.

Un mesaj electoral similar a fost publicat de organizația PSD Sibiu, care îi critică pe Klaus Iohannis, Ludovic Orban și Dan Barna pentru că au nume de străini, spre deosebire de Viorica Vasilica Dăncilă, conform B1 TV.

Gabriel Zetea susține că nu cunoaște aceste mesaje: ”Eu nu am văzut, sincer, la ce vă referiți (...). Eu nu știu să fie un lucru generalizat la nivelul PSD. De exemplu, în Maramureș, noi nu am folosit astfel de mesaje, la care faceți dvs. referire, în schimb am văzut foarte multe mesaje care atacă sub centură candidatul PSD, de foarte multe ori nemeritat. La acestea nu facem referire. Eu nu cred că se mai folosesc astăzi în România mesaje xenofobe, România este o țară tolerantă, foarte tolerantă chiar, cu minoritățile naționale (...). Sunt opinii punctuale ale unor membri PSD”.

Întrebat dacă PSD își asumă aceste mesaje cu tentă xenofobă, vicepreședintele formațiunii a răspuns: ”Evident că nu, nu poți să-ți asumi un astfel de mesaj, dar opinia fiecăruia până la urmă și-o exprimă fiecare după cât poate”.

Gabriel Zetea, despre mesajele cu tentă xenofobă ale unor filiale PSD