Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Dumitru Buzatu (PSD): Va fi foarte greu în turul al doilea. Mircea Diaconu va juca un rol special

Dumitru Buzatu nu vede cu ochi buni excluderile din PSD, după eșecul moțiunii de cenzură (Sursa foto: Facebook/PSD Vaslui)

Cine o va susține pe Viorica Dăncilă în turul secund al alegerilor prezidențiale? Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, spune la RFI că Mircea Diaconu va juca ”un rol special” în ecuația sprijinirii unuia dintre cei doi candidați în marea finală.

Dumitru Buzatu spune că va urma un tur secund greu pentru PSD la alegerile prezidențiale: ”Va urma un tur al doilea care cu siguranță va fi foarte greu pentru noi și va presupune o mobilizare exemplară a populației. Vom vedea dacă vom reuși să capacităm o parte dintre votanții celor care astăzi sunt pe locul trei, patru și tot așa mai departe”.

În opinia sa, ”forțele de dreapta sunt în momentul acesta sunt într-un anumit fel consolidate. Este vorba de PNL-ul președintelui Iohannis, de USR-ul domnului Barna, de asemenea se adaugă PMP-ul. Sigur, candidatul Mircea Diaconu va juca un rol special în contextul celui de-al doilea tur și cred că vom avea parte de o bătălie destul de interesantă pentru câștigarea primului loc”.

 
Dumitru Buzatu, despre rezultatul primului tur al alegerilor prezidențiale