Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Stelian Ion (USR): Evident că s-au făcut greșeli în partid, am pierdut din încrederea alegătorilor, trebuie o analiză foarte atentă

Neasumarea intrării USR la guvernare a fost o greșeală, care a costat partidul la alegerile prezidențiale, declară la RFI liderul deputaților Uniunii Salvați România, Stelian Ion. El crede că dacă USR nu va face o analiză atentă după ratarea intrării lui Dan Barna în turul al doilea, formațiunea riscă să repete greșelile și nu va fi pe un drum bun.

Stelian Ion se arată dezamăgit, după ce Dan Barna a ratat intrarea în turul secund al alegerilor prezidențiale de duminică: ”Sunt dezamăgit, evident că sunt dezamăgit, mă așteptam la un rezultat mult mai bun, mă așteptam să intre Dan Barna în turul doi, dar lucrul ăsta necesită o analiză foarte atentă și trebuie să vedem foarte clar care au fost cauzele care au dus la un rezultat și la o diferență atât de mare între candidatul nostru, Dan Barna și Viorica Dăncilă”.

Liderul deputaților USR cere o analiză atentă în partid: ”În perioada următoare nu mi se pare atât de importantă tragerea la răspundere a cuiva anume, ci să identificăm acele cauze, pentru că este clar, oamenii merg foarte mult pe încredere și înseamnă că noi am pierdut ceva din încrederea celor care ne-au votat la europarlamentare. Trebuie să vedem foarte atent, pentru că urmează alte alegeri foarte-foarte importante, locale și parlamentare și până în acel moment noi trebuie să avem temele făcute, să vedem unde am greșit și să nu mai repetăm greșelile”.

 

”S-au făcut greșeli”

 

Stelian Ion recunoaște că USR a greșit în campania pentru alegerile prezidențiale: ”Evident că s-au făcut greșeli (...). Din punctul meu de vedere, chestiunea cu neasumarea intrării la guvernare cred că a fost o greșeală și ne-a costat un pic. Nu pot să-mi dau seama cât de mult ne-a costat, dar faptul că în momentul acesta foarte important nu am spus că intrăm la guvernare alături de PNL, chiar dacă PNL-ul nu își dorea să aibă pe nimeni alături”.

Deputatul crede că dacă USR nu va face o analiză atentă, formațiunea riscă să repete greșelile: ”Trebuie să facem niște focus-grupuri, să aflăm ce i-a nemulțumit pe oameni și de ce au migrat voturi de la noi către competitorii noștri. Dacă nu facem analiza asta, riscăm să repetăm greșelile și nu am fi pe un drum bun”.

 
Stelian Ion, despre ratarea intrării lui Dan Barna în turul al doilea al alegerilor prezidențiale