Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Dacian Cioloș: Iohannis va avea întreaga susținere a alianței USR-PLUS în turul II

Dacian Ciolos PLUS guvernare compromisuri.jpg

Image source: 
Facebook/Dacian Cioloș

Într-o conferință de presă pe care a susținut-o luni alături de liderul USR Dan Barna, liderul PLUS Dacian Cioloș a precizat că președintele Iohannis are "întreaga susținere" a alianței USR-PLUS pentru al doilea tur al alegerilor.

”În momentul de față în turul doi avem doi candidați dintre care în mod clar cred cel mai apropiat de obiectivele pe care noi le susținem și cel cu care putem avea compatibilitate pe aceste proiecte este dl Klaus Iohannis

Trebuie să învățăm să acceptăm realitatea și în acest moment, votul pentru Klaus Iohannis este un vot care va fi dat pentru modernizarea României și putem să garantăm susținătorilor noștri că de acest lucru ne vom asigura și noi Alianța USR- PLUS care este o forță politică acum în România și care se va asigura că obiectivele pentru care îl vom susține pe dl Klaus Iohannis vor fi puse în practică nu doar de viitorul președinte, dar și în Parlament și la nivel local”, a spus Cioloș, citat de hotnews.ro.

„Voi recomanda susținătorilor mei să-l susțină pe Klaus Iohannis”, a spus și Dan Barna, care le-a cerut membrilor USR să participe la votul din turul doi.

Chestionat dacă are intenția să-și dea demisia, Dan Barna a răspuns: „Categoric nu”, deoarece „nu sunt un lider care la prima dificultate să plece și să abandoneze lupta pentru că un obiectiv nu a fost atins”.

Liderul USR nu consideră că rezultatul negativ a fost influențat de neintrarea partidului pe care îl conduce la guvernare, deoarece „din partea PNL nu a existat o solicitare să intrăm la guvernare”.