Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Alina Gorghiu: O dezbatere Iohannis-Dăncilă, inoportună. Nu primim lecții de conduită de la PSD

alina_gorghiu_dezbatere_iohannis_dancila_inoportuna.jpg

Alina Gorghiu (stânga jos) nu consideră oportună o dezbatere Iohannis-Dăncilă (Sursa foto: Facebook/Alina Gorghiu)
Alina Gorghiu (stânga jos) nu consideră oportună o dezbatere Iohannis-Dăncilă (Sursa foto: Facebook/Alina Gorghiu)

Invitația la o dezbatere Iohannis-Dăncilă este o dovadă de ipocrizie din partea PSD, spune la RFI senatoarea PNL Alina Gorghiu. Ea consideră că ”partidul care urăște democrația nu are cum să iubească ideea de dezbatere”.

Alina Gorghiu crede că o dezbatere între Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă în turul al doilea al alegerilor prezidențiale nu ar fi utilă: ”Considerăm că o eventuală dezbatere între Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă nu ar fi putut să aducă în plus absolut nimic. Oamenii îi cunosc foarte bine și pe Viorica Dăncilă și pe președintele Klaus Iohannis (...). Nu am uitat nici faptul că doamna Dăncilă, candidatul PSD, nu s-a prezentat la consultările de la Cotroceni, nu s-a putut avea cu domnia sa atunci când Constituția cerea obligatoriu acest lucru, nici măcar o colaborare instituțională”.

Senatoarea declară că PNL nu primește lecții de conduită de la PSD: ”Lecțiile de conduită de la PSD chiar nu sunt binevenite și nu le primim. A refuzat PSD dialogul politic până acum, a refuzat dezbaterea parlamentară, când era criză de Guvern și nu știam ce să facem și în ce direcție să ne îndreptăm, a refuzat să discutăm referitor la comisar, la legile justiției. Cred că în acest moment ar fi cazul să izolăm acest partid pe scena politică și nu să-l legitimăm, participând la o dezbatere. Cred că este o formă de ipocrizie ceea ce face doamna Dăncilă, prin invitația aceasta, pentru că partidul care urăște practic democrația nu are cum să iubească ideea de dezbatere”.

 
Alina Gorghiu, despre o dezbatere Iohannis-Dăncilă în turul secund al alegerilor prezidențiale