Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Tomac (PMP): Îl susținem pe Iohannis în turul al doilea, Dăncilă trebuie eliminată din viața politică

Eugen Tomac PMP vot motiune cenzura.jpg

Eugen Tomac critică PSD, pentru că aruncă România în haos, prin moțiunea de cenzură (Sursa foto: Facebook/Eugen Tomac)
Eugen Tomac critică PSD, pentru că aruncă România în haos, prin moțiunea de cenzură (Sursa foto: Facebook/Eugen Tomac)

Membrii și susținătorii PMP vor da un vot categoric de susținere a candidatului care trebuie să o elimine într-un mod cât mai ferm pe Viorica Dăncilă din viața politică, declară la RFI liderul Partidului Mișcarea Populară, Eugen Tomac.

În opinia lui Eugen Tomac, nu se poate pune problema ca PMP să o susțină pe Viorica Dăncilă în turul secund al alegerilor prezidențiale: ”În nici un caz nu putem susține un om pe profilul doamnei Dăncilă. În nici un caz nu putem susține ca partid de dreapta un candidat de stânga. Avem multe puncte comune cu colegii din PNL, suntem împreună în Partidul Popular European în cadrul UE, dar această decizie o vom lua în cadrul Consiliului Executiv Național, legat de cât de mult ne vom implica în campanie”.

Eurodeputatul precizează că voturile alegătorilor PMP vor merge către Klaus Iohannis, în turul al doilea: ”În mod clar, membrii și susținătorii noștri vor merge la vot și vor da un vot categoric de susținere a candidatului care trebuie să o elimine într-un mod cât mai ferm pe Dăncilă din viața politică”.

Eugen Tomac, despre turul secund al alegerilor prezidențiale