Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Dosarul evenimentelor din 10 august va fi desecretizat (ministrul de interne)

vela.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook / Ion Marcel Vela

Dosarul privind intervenția jandarmilor în Piața Victoriei, la 10 august anul trecut, va fi desecretizat în această săptămână, poate chiar miercuri, a anunțat noul ministru de Interne Marcel Vela, relatează Europa FM.

”(...)Va fi desecretizat în această săptămână. Este posibil în orice moment să-l desecretizăm. Sunt câteva proceduri în care sunt implicate și alte instituții (...) Trebuie să comunic și cu aceste instituții pentru a primi un aviz de desecretizare. Veți afla toată derularea evenimentelor, implicarea instituțiilor și tot ceea ce conține respectivul raport”, a spus ministrul Ion Marcel Vela, la Europa FM, preluat de hotnews.ro.

Aproape 800 de protestatari au depus plângeri penale împotriva jandarmilor, după violențele de la mitingul diasporei din 10 august anul trecut. De partea cealaltă, 160 de membri ai forţelor de ordine au reclamat şi ei că au fost agresaţi de demonstranţi.

Până acum au fost audiați peste 1.100 de martori şi sute de victime ale violenţelor. Doar o parte dintre documentele emise de structurile Ministerului de Interne au fost declasificate şi au ajuns la procurori.