Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Fake-news în campanie: casca lui Klaus Iohannis

Primarul general Gabriela Firea a distribuit, miercuri seară, pe rețelele de socializare, un colaj foto în care pretindea că președintele Klaus Iohannis ar fi purtat o cască audio în timpul conferinței de presă de la sediul PNL.

”Așa merge Iohannis, cu cască!”, era textul distribuit de Gabriela Firea , chiar în timp ce se desfășura conferința de la sediul PNL.

Postarea a fost distribuită pe mai multe pagini apropiate de PSD, inclusiv pe cea a fostului ministru al sănătății Florian Bodog.

”Nu pot să cred! Marele Iohannis are nevoie să i se șoptească în cască! Că altfel nu este în stare să răspundă la întrebările presei. E clar acum de ce nu vrea confruntare directă cu Viorica Dăncilă: se teme că nu-i va putea șopti nimeni răspunsurile!”, a scris acesta.

În realitate, președintele Klaus Iohannis nu a purtat cască în timpul conferinței de presă de marți, fapt dovedit de imaginile televizate și de fotografii. Președintele a fost întrebat de jurnaliști dacă i se suflă răspunsurile în cască și le-a arătat că nu poartă.

În timpul conferinței de presă, pe care a susținut-o la rândul său miercuri, după cea a lui Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă a subliniat că ea nu poartă cască în timpul conferinței de presă.

După demontarea falsului, postarea de pe pagina Gabrielei Firea a fost ștearsă.