Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Tăriceanu: Conferințele lui Iohannis și Dăncilă nu pot ține loc unei dezbateri adevărate

Călin Popescu Tăriceanu critică lipsa unei dezbateri Iohannis-Dăncilă (Sursa foto: Facebook/Călin Popescu Tăriceanu)

Refuzul unei dezbateri Iohannis-Dăncilă este un deficit democratic, declară la RFI liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. El consideră că Viorica Dăncilă ar trebui ”să ne scutească cu povestea asta că e o femeie jignită”, iar președintele ar trebui să spună ce are de gând să facă, dacă va obține al doilea mandat.

În opinia lui Călin Popescu Tăriceanu, conferințele de presă ale candidatului PNL la alegerile prezidențiale, Klaus Iohannis și candidatei PSD, Viorica Dăncilă nu pot ține loc unei dezbateri reale: ”Nu poate fi numită o dezbatere. Aceste discuții cu presa, conferințe de presă fără îndoială nu pot să țină loc unei dezbateri adevărate, așa cum ar fi fost normal. În toate țările, de peste 40 de ani, au loc dezbateri cu candidații la prezidențiale”.

Liderul ALDE crede că ”aseară, temele sau stereotipurile de până acum au fost reluate, adică actualul președinte nu a făcut decât să vorbească din nou despre guvernarea toxică a PSD-ului și doamna Dăncilă să ne spună că ea este femeie și că a fost jignită. Ei bine, cred că este nevoie și de altceva. Președintele ar fi trebuit să spună ce vrea să facă, care e programul lui și să răspundă la niște întrebări, poate unele incomode. Doamna Dăncilă să ne scutească cu povestea asta că e femeie. Acolo a funcționat în calitate de prim-ministru și este în momentul de față președinta partidului (...). Astea sunt niște scuze și de o parte și de alta, care nu țin loc de o explicație serioasă pentru refuzul unei dezbateri și mi se pare regretabil, este un deficit democratic pe care-l înregistrăm și n-am avea nevoie de așa ceva”.

 
Călin Popescu Tăriceanu, despre dezbaterea la distanță Iohannis-Dăncilă