Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Florin Cîțu vrea să sesizeze procurorii: Au existat două bugete, după metoda Al Capone

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a declarat joi într-o conferință de presă că analizează sesizarea procurorilor, pentru constituirea unui grup infracțional organizat de către persoane din PSD, care ar fi folosit două variante de buget, asemenea gangsterului Al Capone.

Florin Cîțu spune că guvernele PSD au condus România după două bugete, unul prezentat în Parlament și altul nepublic, pentru finanțarea baronilor locali: ”Este metoda folosită de Al Capone: un registru pentru Fisc și unul pentru el. Ce facem cu acest jaf și cum îl împărțim? Pentru că rămânem cu întrebarea dacă cei nevinovați care nu au participat la acest jaf trebuie să plătească sau măcar să plătească cei care au beneficiat de pe urma acestui plan”.

Pe de altă parte, ministrul de Finanțe precizează că deficitul bugetar la zece luni a urcat la 2,84% din PIB: ”Deficitul astăzi, dacă nu facem nimic, este în jur de 4%. Peste 4%, ca să fiu mai precis. Aici a fost și discuția de la comisie, pentru că nimeni nu se aștepta să fie așa rea situația. Dacă nu facem nimic în următoarea lună și jumătate, deficitul va ajunge peste 4%. Avem câteva soluții, sunt 11 miliarde care nu au fost colectați și poate putem recupera ceva, dar asta este situația. Rectificarea va veni cu un deficit mai mare de 4% în acest an”.