Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Vot de încredere online pentru Dan Barna în USR

Dan Barna demisie masa USR lider.png

Dan Barna cere un vot de încredere în USR
Image source: 
RFI România

USR a stabilit că, începând de vineri, membrii partidului vor avea la dispoziție cinci zile pentru a-și exprima online votul de încredere pentru Dan Barna, a declarat pentru Mediafax Stelian Ion, liderul deputaților partidului. Demersul vine în contextul nemulțumirilor apărute cu privire la rezultatul USR la prezidențiale.

„În cadrul ședinței Biroului Național al USR de ieri (miercuri - n.r), am stabilit că se va desfășura un vot de confirmare a încrederii pentru Dan Barna, vot la care vor lua parte toți membrii partidului. Votul se va desfășura timp de cinci zile, începând de vineri”, a declarat deputatul Stelian Ion, joi.

Biroul Național al USR s-a reunit, miercuri, pentru a discuta despre nemulțumirile apărute în partid cu privire la rezultatul alegerilor prezidențiale.

Mai mulți colegi din partid au cerut demisia liderului formațiunii, Dan Barna, printre aceștia numărându-se și Cosette Chichirău și Tudor Benga.

În urma discuțiilor, Barna a decis să ceară un vot de confirmare a încrederii membrilor de partid în zilele următoare, după rezultatul alegerilor prezidențiale din primul tur.