Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Protestatar: Sperăm ca dosarul 10 august să nu fie un al doilea dosar al Revoluției

protestatar_dosar_august_revolutie.jpg

Jandarmi şi protestatari, în Piaţa Victoriei, 10 august 2018 (Foto: AFP/Daniel Mihăilescu)
Jandarmi şi protestatari, în Piaţa Victoriei, 10 august 2018 (Foto: AFP/Daniel Mihăilescu)

Declasificarea dosarului legat de violențele din 10 august 2018 din fața Guvernului este un pas important, dar ancheta nu trebuie să treneze. O spune la RFI Andi Cârlan, membru al mișcării ”Rezistența”, protestatar în Piața Victoriei, după ce noul ministru de Interne, Marcel Vela, a anunțat joi desecretizarea raportului și trimiterea lui la DIICOT.

Conținutul raportului 10 august este deocamdată necunoscut publicului larg, pentru că e vorba de o procedură judiciară în curs.

Andi Cârlan speră că declasificarea va lămuri cine le-a ordonat jandarmilor să comită violențele de anul trecut din Piața Victoriei: ”Marile necunoscute în clipa de față sunt cine a orchestrat toată această intervenție din 10 august, cine și-a dat acordul și dacă a făcut-o în cunoștință de cauză pentru ca oameni pașnici și mai ales, lucru care mi se pare mult mai grav, jurnaliști să fie loviți cu bestialitate”.

”Nu știm cât avem de așteptat, dar este un pas important care a fost făcut și cred că merită să-l apreciem. Atenția noastră acum va fi către DIICOT și către procurorii care instrumentează cazul (...). Sperăm ca dosarul 10 august să nu fie un al doilea dosar al Revoluției și să trebuiască să așteptăm 30 de ani până când avem niște concluzii”, spune el.

 
Andi Cârlan, despre desecretizarea dosarului 10 august