Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ce promit partidele politice, în afară de abordarea Brexit, la alegerile din Marea Britanie

alegeri_uk.jpg

Image source: 
Reuters/Tom Jacobs via rfi.fr

Partidul de opoziție Laburist al Marii Britanii a anunțat că va dezvălui azi detaliile unui plan de a oferi gratuit Internet prin fibră optică întregii țări. De cealaltă parte, Boris Johnson mizează pe reducerile de taxe pentru afacerile mici și mijlocii. Totul pentru a obține voturi la alegerile din 12 decembrie.

Pe primele pagini ale ziarelor din Regatul Unit continuă să apară diverse promisiuni de campanie ale partidelor politice. Ideea laburiștilor cu Internetul gratuit este susținută prin crearea unui serviciu public "British Broadband", format prin readucerea sub controlul statului a unor părți din compania British Telecom.

Propunerea de a naționaliza parțial rețeaua de bandă largă a Marii Britanii și de a oferi acces gratuit la internet pentru fiecare gospodărie este dezbătută serios. În prezent mai puțin de 10% din locuințele britanice au acces la internet de mare viteză prin fibră optică, scrie The Times.

Dezvoltarea ar începe cu zonele care au cel mai slab acces în bandă largă, inclusiv comunități rurale și îndepărtate , urmate de orașe și orașe mai mici și apoi de zone în prezent bine deservite ăn acest moment, scrie The Independent.

Reprezentanții laburiștilor au susținut că planul ar urma să fie plătit printr-un fond de „Transformare Verde” și taxarea firmelor tech precum Google, Amazon sau Facebook, scrie Reuters. În vederea implementării propunerii ar urma să fie naționalizate părți din BT, cea mai mare companie de Internet și telefonie mobilă a țării.

Daily Express notează planurile lui Boris Johnson pentru un "pachet ambițios" de reduceri de impozite, menit să salveze economia Marii Britanii. Articolul susține că primul ministru are o schemă nouă de business pentru patronii de afaceri mici și mijlocii.