Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Maria Grapini: Iohannis a greșit, va pierde imagine. Dăncilă n-ar trebui să meargă la dezbatere

Maria Grapini Iohannis Dancila dezbatere.jpg

Maria Grapini, critică la adresa președintelui Klaus Iohannis (Foto: Facebook/Maria Grapini)
Maria Grapini, critică la adresa președintelui Klaus Iohannis (Foto: Facebook/Maria Grapini)

Viorica Dăncilă nu ar trebui să meargă la dezbaterea de marți a lui Klaus Iohannis, pentru că s-ar vulnerabiliza, e o întâlnire unde au fost aleși bob cu bob cei care sunt pro-Iohannis, declară la RFI eurodeputata PSD Maria Grapini.

Europarlamentarul Maria Grapini consideră că prin refuzul unei dezbateri cu Viorica Dăncilă, președintele Klaus Iohannis va pierde din încrederea populației: ”Eu spun că nu a refuzat-o pe doamna Dăncilă, a refuzat românii. Foarte mulți români doreau, așa e în democrație, ca în turul doi (...), oamenii pentru a se decide, pentru că nu au decât două alternative sau cea de a sta acasă, au dorit dezbatere între cei doi. Domnul Iohannis nu a procedat corect în raport cu cetățenii și va pierde cel puțin din încredere și din imagine”.

Întrebată dacă Viorica Dăncilă ar trebui să meargă la dezbaterea de marți a lui Klaus Iohannis, eurodeputata a răspuns: ”În opinia mea, nu. Principial, eu nu mă duc unde nu sunt invitată, este clar declarată o întâlnire închisă și în al doilea rând, n-ar avea ce să facă, nici n-ar câștiga puncte, pentru că se vulnerabilizează, se duce într-o întâlnire unde au fost aleși bob cu bob cei care sunt pro-Iohannis”.

Întrebată de ce ar discuta Klaus Iohannis cu Viorica Dăncilă, după ce PSD a refuzat dialogul instituțional cu președintele, Maria Grapini a replicat: ”Păi, putem să spunem și invers, președintele a refuzat dialogul instituțional. Să ne amintim de perioada președinției (UE-n.r.). Prima afirmație a președintelui a fost că acel Guvern nu poate să ducă președinția, de am ajuns de râsul lumii, încât Finlanda s-a oferit să preia președinția. Pe toată durata președinției, n-a vrut să colaboreze, iată, n-a fost invitată doamna Dăncilă la summit-ul de la Sibiu (...). Apoi, numirea miniștrilor, înlocuirea miniștrilor, foarte multe legi importante, nepromulgate, trimise la CCR, timp pierdut”.

 
Maria Grapini, despre dezbaterea lui Klaus Iohannis