Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Gheorghe Falcă: Prestația lui Dăncilă, ca la Congresul PCR; rezultatul lui Iohannis trebuie să înceapă cu cifra 6

gheorghe_falca_rezultat_presedinte_iohannis.jpg

Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis, dezbateri separate înaintea finalei prezidențiale (Foto: RFI/Cosmin Ruscior)
Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis, dezbateri separate înaintea finalei prezidențiale (Foto: RFI/Cosmin Ruscior)

Viorica Dăncilă a avut marți seară o prestație ca la ultimul Congres al PCR, declară la RFI vicepreședintele PNL Gheorghe Falcă. Eurodeputatul crede că ”președintele Klaus Iohannis a reușit să atingă în inimile fiecărui om care s-a uitat la dezbaterea de marți seară dorința de a-și asuma prin vot o direcție a României”.

Gheorghe Falcă e de părere că o dezbatere directă Iohannis-Dăncilă nu e necesară, pentru că prestațiile de marți ale celor doi candidați la alegerile prezidențiale au fost concludente: ”Sunt de acord, câteodată oamenii vor să vadă și sânge, dar a fost destul să se uite dincolo, la doamna Dăncilă, să vadă că au fost probleme la a răspunde foarte simplu la ceea ce înseamnă suprafața cercului și cred că dacă insistau mai mult jurnaliștii, acolo era sânge rău de tot, dar până la urmă, pe mine mă interesează ca cetățean și ca om responsabil cum vede candidatul pe care eu doresc să-l votez în 24 noiembrie, marile teme ale României, apoi cum vede candidatul statul român”.

Vicepreședintele PNL speră ca Iohannis să obțină peste 60% în turul secund al alegerilor prezidențiale: ”Cred că președintele a reușit să atingă în inimile fiecărui om care s-a uitat la această dezbatere dorința de a-și asuma prin vot o direcție a României (...). Avem nevoie ca rezultatul președintelui Iohannis să înceapă cu cifra 6”.

Gheorghe Falcă o ironizează pe Viorica Dăncilă, după dezbaterea candidatei PSD: ”Doamna Dăncilă nu a avut ieri substanță, a părut exact ca acum 30 de ani, ultimul Congres al PCR. Și pentru dânsa este ultima înfățișare și în poziția de candidat, dar și în poziția de lider al PSD”.

 
Gheorghe Falcă, despre dezbaterea la distanță Iohannis-Dăncilă