Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Dăncilă, despre protestul diasporei din 10 august: Am văzut acum că nu a fost lovitură de stat

dancila.jpg

Image source: 
facebook/Viorica Vasilica Dăncila

 

Președintele PSD, Viorică Dăncilă, s-a răzgândit în privința protestului diasporei din 10 august 2018. „Am văzut acum că nu a fost o lovitură de stat”, a spus aceasta  într-o conferință de presă organizată joi seară, în ultima zi de campanie.

 

Întrebată dacă mai consideră acum că a fost vorba despre o lovitură de stat, în condițiile în care instituțiile din domeniul securității naționale au spus că nu au semnale în acest sens, Viorica Dăncilă a răspuns: „Cred că entitățile menționate în acest raport trebuie să dea aceste răspunsuri. Am spus atunci că seamănă cu o lovitură de stat pentru că s-a încercat intrarea în Palatul Victoria. Am văzut acum că nu a fost o lovitură de stat. (...)Cred că sunt lucruri foarte importante pe care trebuie să le discutăm legate de candidatura la prezidențiale. Să vedem ce spune justiția, nu putem noi să facem aceste aprecieri”, a spus Viorica Dăncilă.

Fostul premier spunea, în iulie 2019, la aproape un an după incidentele violente din 10 august: „În momentul în care se încearcă intrarea în Guvernul României, se forțează intrarea în Guvernul României, eu cred că acest lucru seamănă cu o lovitură de stat".

Potrivit Digi24, documentul desecretizat de Ministerul de Interne referitor la violenţele din 10 august 2018, arată că informările primite de la serviciile secrete nu indicau riscuri la adresa securităţii naţionale, cu toate acestea, intervenţia a fost justificată prin mesaje postate pe reţelele sociale.