Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Buzatu (PSD): Nu e nevoie de congres extraordinar. Schimbarea liderului într-un moment de criză ar accentua criza

Dumitru Buzatu congres extraordinar criza.jpg

Dumitru Buzatu (al doilea din stânga), lângă Viorica Dăncilă (Sursa foto: site PSD)
Dumitru Buzatu (al doilea din stânga), lângă Viorica Dăncilă (Sursa foto: site PSD)

PSD trebuie să analizeze foarte bine rezultatul alegerilor prezidențiale, declară la RFI liderul filialei Vaslui, Dumitru Buzatu. El crede că nu este nevoie de un congres extraordinar, pentru că acest lucru ar accentua criza din partid.

Dumitru Buzatu vorbește despre o victorie categorică a lui Klaus Iohannis în fața Vioricăi Dăncilă la alegerile prezidențiale: ”Este prima dată în istoria alegerilor, cred că în afară de cele din 90, când scorurile sunt atât de categorice (...). Scorul în ultimă instanță rămâne un scor categoric”.

Ce ar trebui să urmeze acum la PSD? ”Eu cred că deocamdată nu ar trebui să facem nimic, ar trebui să analizăm foarte bine rezultatul acestor alegeri, ar trebui să-l conexăm cu o analiză a societății românești și mai departe să ne așezăm la construirea unor programe pe termen lung”, spune liderul PSD Vaslui.

Întrebat dacă Viorica Dăncilă ar trebui schimbată din fruntea PSD, Dumitru Buzatu a răspuns: ”Nu, ideea de a schimba conducătorul unui partid într-un moment de criză este o idee care de fapt accentuează criza în partid. Nu avem, cred eu, disponibilitatea aceasta de a accentua și mai mult supărarea generată de pierderea alegerilor. Cred că e mai bine să urmăm procedurile normale, statutare și vom vedea cum anume se vor poziționa membrii de partid în viitor”.

Liderul PSD Vaslui crede că nu este nevoie de un congres extraordinar al partidului: ”Nu cred că după atâtea congrese extraordinare chiar ar fi nevoie acum de un congres extraordinar, pentru că nu văd prin ce minune un congres extraordinar ar putea avea o viziune mai clară decât a avut-o acum câteva luni, când au fost aceste congrese extraordinare”.

 
Dumitru Buzatu, despre alegerile prezidențiale