Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Viorica Dăncilă ar urma să demisioneze marți de la șefia PSD (presă)

vio.jpg

Comitetul Executiv al PSD discută in aceasta seara rezultatul alegerilor prezidenţiale, fiind aşteptată demisia Vioricăi Dăncilă
Comitetul Executiv al PSD discută in aceasta seara rezultatul alegerilor prezidenţiale, fiind aşteptată demisia Vioricăi Dăncilă

A fost o discuție calmă, așezată și productivă, a transmis Marcel Ciolacu pe Facebook, după discuția avută cu Viorica Dăncilă. Surse citate însă de hotnews.ro susțin că liderii partidului i-ar fi făcut o ofertă: un loc eligibil de parlamentar în 2020 și șefia organizației PSD Femei, la schimb cu demisia. Și că Viorica Dăncilă ar fi acceptat. Demisia ar urma să fie anunțată marți, în CeX. 

 

Am discutat în această seară cu Viorica Dăncilă, despre întâlnirea pe care urmează să o am cu președinții de organizații pentru a discuta despre rezultatului obținut la aceste alegeri. Este firesc sa se întâmple acest lucru după orice scrutin.Vreau să spun cât ce poate de clar că această discuție a fost una calmă, așezată și productivă. A fost o campanie în care s-a muncit mult, mulțumim tuturor celor care s-au implicat și mulțumim milioanelor de români care au dat un vot de încredere Partidului Social Democrat și Vioricăi Dăncilă. A fost un rezultat care nu ne mulțumește pe niciunul dintre noi, dar asta nu înseamnă ca nu există soluții.Vreau să îi rog pe colegii mei să se gândească la obiectivele noastre pentru alegerile de anul viitor. Rămânem o echipă, rămânem împreună, așa cum am făcut-o întotdeauna în momente mai complicate. PSD este în continuare un partid puternic”, a scris Ciolacu pe Facebook. 

Luni seară liderii partidului s-au întâlnit informal, la Parlament. Tonul l-ar fi dat vocile care cer insistent schimbarea: Niculae Bădălău, Paul Stănescu sau primarul Capitalei, Gabriela Firea.