Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Adrian Țuțuianu (Pro România): Viorica Dăncilă nu are cum să rămână în funcție. Nu revin la PSD

Adrian Tutuianu Pro Romania lege stare alerta.jpg

Sursa foto: Facebook/Adrian Ţuţuianu
Sursa foto: Facebook/Adrian Ţuţuianu

Liderii PSD care ies acum în față să-și asume conducerea partidului sunt cu toții vinovați de ceea ce s-a întâmplat în ultimele șase luni de zile, declară la RFI senatorul Adrian Țuțuianu, vicepreședinte Pro România. El spune că România are nevoie de o stângă puternică.

Adrian Țuțuianu se arată îngrijorat de situația din PSD: ”Sunt îngrijorat și eu și alții de ceea ce se întâmplă pe partea stângă a eșichierului politic. România are nevoie nu doar de o dreaptă puternică, ci și de o stângă puternică, de o Opoziție puternică la actuala guvernare (...). Urmăresc ce se întâmplă în PSD, nu cred că lucrurile vor fi lămurite foarte rapid și nu cred că schimbările pe care le va face PSD-ul în perioada următoare vor fi de natură să relanseze partidul, în perspectiva competițiilor electorale de anul viitor”.

Vicepreședintele Pro România, fost membru PSD, consideră că Viorica Dăncilă nu are cum să rămână liderul Partidului Social Democrat, după eșecul de la alegerile prezidențiale: ”Era previzibil și doamna Dăncilă nu are cum să rămână lider al partidului, la un asemenea scor. Ceea ce este trist e că liderii care astăzi ies în față să-și asume conducerea partidului n-au avut forța necesară nici să susțină demersul meu, al domnului Stănescu și doamnei Firea din urmă cu un an de zile și n-au avut nici puterea să-i spună doamnei Dăncilă un lucru: candidatura sa la alegerile prezidențiale va fi un eșec. Sunt cu toții vinovați de ceea ce s-a întâmplat în ultimele șase luni de zile”.

Întrebat dacă e tentat să revină în PSD, Adrian Țuțuianu a răspuns: ”Am avut foarte multe discuții, în special cu colegii mei din PSD, din organizația Dâmbovița, unde am fost lider mai mulți ani și am condus-o cu rezultate foarte bune. Discut cu dânșii, dar nu am avut și nu am intenția să mă întorc în Partidul Social Democrat, pentru că nu sunt convins că este capabil la momentul acesta să producă o reformă reală și pentru că eu cred că stânga are nevoie de un suflu nou, Pro România poate fi un vehicul foarte bun”.