Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Pleacă Dăncilă, vine Ciolacu? În PSD nu se schimbă nimic

vio.jpg

Comitetul Executiv al PSD discută in aceasta seara rezultatul alegerilor prezidenţiale, fiind aşteptată demisia Vioricăi Dăncilă
Comitetul Executiv al PSD discută in aceasta seara rezultatul alegerilor prezidenţiale, fiind aşteptată demisia Vioricăi Dăncilă

Comitetul Executiv al PSD se reuneşte în această seară într-o şedinţă în care este aşteptată demisia liderului partidului Viorica Dăncilă, ca urmare a rezultatului slab pe care l-a obţinut la alegerile prezidenţiale. De asemenea, este posibil să fie solicitată şi demisia altor lideri ai partidului, în condiţiile în care mai multe voci grele din formațiune au lansat ideea unui nou început pentru PSD. 

Potrivit unor surse politice, cele mai multe șanse să preia interimar șefia partidului le are Marcel Ciolacu, actualul președinte al Camerei Deputaților, cu Paul Stănescu, secretar-general. Pentru funcția de președinte executiv este luată în calcul și Gabriela Firea.

Congresul care va stabili noua conducere a Partidului Social Democrat ar urma să fie organizat fie până în sărbătorile de iarnă, fie la începutul anului viitor, în luna ianuarie.

Viorica Dăncilă, aleasă preşedinte al PSD la Congresul din 29 iunie, a declarat după anunţarea rezultatelor exit-poll-urilor, că se va face o analiză în interiorul partidului după rezultatul alegerilor, dar nu intenţionează să demisioneze.

Jurnalistul Florin Negrutiu crede că PSD nu se va reforma iar înlocuirea Vioricăi Dăncilă cu Marcel Ciolacu nu reprezintă nici o schimbare.

“Aripa puciștilor i-a oferit doamnei Dăncilă o înțelegere aseară, când domnul Ciolacu s-a dus acasă la doamna Dăncilă cu un pumnal să-și facă harakiri politic pentru a nu fi ucisă politic în Comitetul Executiv. Să demisioneze în schimbul unei funcții de șefă a organizației de femei plus garanția că va obține un post eligibil în următorul Parlament. Este pentru Viorica Dăncilă o ofertă mult prea mică, este mult prea puțin dacă te gândești la funcțiile pe care le-a deținut doamna Dăncilă. În același moment doamna Dăncilă fără partid nu mai este nimic…Așa încât în condițiile în care baronii locali se vor aduna în jurul lui Marcel Ciolacu, doamna Dăncilă nu va avea altceva de făcut decât să se retragă la Comitetul executiv din această seară.”