Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Marcel Ciolacu, președinte interimar al PSD: Congres ordinar în februarie

Președintele Camerei Deputaților , Marcel Ciolacu, a preluat președinția interimară a PSD până la organizarea unui congres ordinar al partidului, în februarie 2020.

În februarie 2020, social democrații se vor reuni într-un congres ordinar după ce, în prealabil, vor avea loc alegeri în toate organizațiile locale ale formațiunii. Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp de președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu. Acesta a mai anunțat că noul secretar general al partidului este Paul Stănescu, iar din conducerea interimară mai fac parte liderii locali care au obținut rezultate la alegeri, în baza “meritocrației”. Ciolacu a spus că mandatul conducerii interimare este acela de a organiza , în bune condiții, congresul ordinar.Întrebat dacă va candida la președinția PSD la acest congres ordinar din februarie 2020, Ciolacu a spus că se va gândi și că va anunța decizia sa.

La rândul său, Viorica Dăncilă a declarat că nu a fost forțată să își dea demisia și că a fost un act unilateral care a survenit în urma discuțiilor cu membrii CEX. Ea a mai spus că a înțeles că trebuie să asume rezultatul de la alegerile prezidențiale și că partidul are nevoie de o resetare.