Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Stelian Ion (USR) îi răspunde lui Predoiu: Abrogarea recursului compensatoriu, urgență absolută

Stelian Ion deputat USR anticipate fuziune PLUS.jpg

Sursa foto: Facebook/Stelian Ion
Sursa foto: Facebook/Stelian Ion

Legea recursului compensatoriu trebuie abrogată cât mai urgent. Iată ce spune la RFI liderul deputaților USR, Stelian Ion, după ce ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a declarat că abrogarea peste noapte ar produce efecte colaterale mai severe.

Legea recursului compensatoriu a fost adoptată în Parlament de fosta majoritate PSD-ALDE-UDMR.

Actul normativ a eliberat mai devreme din închisori mii de deținuți, între care criminali, violatori și hoți.

Ministrul Cătălin Predoiu a spus joi că înaintea abrogării legii, trebuie pregătit terenul, inclusiv cu discuții la CEDO și cu măsuri legislative în Parlament.

Amânarea abrogării recursului compensatoriu este nejustificată, consideră liderul deputaților USR, Stelian Ion: ”O mare dezamăgire, vă mărturisesc. Nu văd ce efecte mai severe ar avea abrogarea acestei legi, decât faptul că legea însăși permite eliberarea criminalilor, violatorilor, tâlharilor înainte de a-și ispăși pedeapsa și uitați ce nenorociri se întâmplă în fiecare zi din cauza asta. Nu există efecte mai severe”.

În opinia deputatului USR, ”CEDO în nici un moment nu a impus României adoptarea unei astfel de legi. CEDO nu are cum acum să condamne România, pentru că în urma efectelor oribile pe care le-a avut această lege, am ales să abrogăm legea. Este o urgență absolută abrogarea acestei legi și nu găsesc nici o justificare pentru amânarea abrogării”.