Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Arafat, despre filmul intervenției de la Colectiv: “Relevanța filmului este aproape zero”

Raed Arafat exercitii situatii urgenta.jpg

Sursa imaginii: 
(Sursa foto: Facebook/Raed Arafat)

Raed Arafat a vorbit, în această seară, pentru prima oară, despre filmul intervenției de la Colectiv, publicat de Libertatea în urmă cu mai bine de o lună.“Relevanța filmului este aproape zero. A fost un subiect în timpul campaniei electorale", a declarat șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență la Europa FM.

Raed Arafat susține că, raportat la întreaga intervenție, "relevanța filmului este aproape zero" și că ar fi fost vorba despre "o situație care s-a creat artificial" și "un subiect în timpul campaniei electorale".

"Undeva a fost ținut acest film și s-a decis “acum e momentul să îl scot' ", a declarat Raed Arafat, la Europa Fm. Șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență a mai spus că imaginile publicate de Libertatea surprind doar zona de la intrarea în club. Întreaga intervenție nu poate fi judecată, a completat Raed Arafat, doar după ce se vede pe imaginile de la intrare.

El a explicat și de ce a refuzat să iasă la dezbateri și în conferințe de presă. “Toți au ieșit să ceară capul lui Arafat, a devenit subiect de ping-pong în campanie electorală. Domnul Cioloș, doamna Clotilde Armand. Nici măcar să aștepte o secundă despre ce este vorba. Au judecat extrem de emoțional niște imagini. Trebuie judecat tot contextul, cu capul, nu cu emoțiile.", a conchis Arafat.