Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Bădălău(PSD): Diaspora are 700.000 de oameni. Restul sunt „fetele alea de le duc ăștia”

badalau_psd.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook

Afirmații controversate ale unui lider PSD la adresa românilor din diaspora. Prezent la o conferință de presă, liderul PSD Giurgiu, Niculae Bădălău, a declarat vineri că este „o nebunie” să se mărească numărul parlamentarilor de Diaspora, în străinătate fiind doar 700.000 de români cu domiciliu în străinătate, restul până la trei-cinci milioane fiind „fetele alea de le duc ăștia”.

ACTUALIZARE: PSD Brașov cere excluderea lui Niculae Bădălău din partid.

.............................................................

Ascultă declarația:

În urma acestei declarații, liderul PSD Giurgiu, Niculae Bădălău, a fost extrem de criticat de membrii ai PNL, dar și de colegii de partid.

”Românii care muncesc străinătate trimit bani familiilor rămase acasă și contribuie la creșterea economică, ei trăiesc permanent cu dorul de țară și trebuie respectați”, a scris pe Facebook primarul Capitalei, Gabriela Firea. „Mama mea a lucrat 10 ani în Italia. Fratele meu, 6 ani. Am multe rude, prieteni și foști colegi care lucrează în Italia, Spania, Germania, Israel, chiar în Statele Unite ale Americii. Nu pot fi de acord cu declarațiile din ultimele ore despre ce reprezintă diaspora”, a conchis Firea, pe Facebook.

Și vicepreședintele PSD, Gabriel Zetea, consideră că declarațiile lui Bădălău despre diaspora sunt total deplasate și nu fac cinste nimănui. „Majoritatea românilor care au plecat din țară în ultimii 15 ani au făcut-o pentru a asigura un trai mai bun familiilor lor și asta pentru că în România nu au primit șansele pe care le meritau la dezvoltare personală. Nu sunt de acord, nu susțin și regret astfel de declarații ale politicienilor români, indiferent de partidul politic din care fac parte”, a spus Zetea.

Președintele PSD Neamț, Ionel Arsene, l-a ciriticat pe liderul organizației Giurgiu a partidului, pentru declarația acestuia despre Diaspora, afirmând că este ”trist și meschin, iar pentru un politician e cu atât mai meschis”.

Președintele PSD Bacău, Dragoș Benea, a declarat, sâmbătă, că Nicolae Bădălău nu a înțeles nimic din discuția contondentă din CEX al PSD cu privire la Diaspora și că un an de penitență s-ar impune în cazul lui, cu speranța că, după această pauză, tema se va vedea altfel de pe malurile Dunării.

Deputatul PNL Ovidiu Raețchi îi solicită demisia lui Niculae Bădălău din funcția de lider al filialei PSD Giurgiu.

Niculae Bădălău a încercat să se scuze ulterior. "Dacă s-a înțeles altceva decât am vrut să spun, regret. Respect oamenii de acolo", a declarat liderul PSD la Antena 3.