Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Sondaj IMAS alegeri parlamentare: PNL 39%, PSD 21%, USR 12%

Ce s-ar întâmpla dacă ar avea loc acum alegeri parlamentare? Este întrebarea pe care au adresat-o respondenților autorii unui sondaj realizat în a doua jumătate a lunii trecute. Conform consultării, PNL s-ar situa pe prima poziție în preferințele electoratului.

Conform sondaj realizat de IMAS, la comanda Europa FM, PNL se află pe primul loc în intențiile electoratului, urmat de PSD și USR. Cercetarea arată că, dacă în acest weekend ar avea loc alegeri parlamentare, românii ar vota în proporţie de 39% cu PNL, 21% ar alege PSD, iar 12% ar vota cu USR.


Sursa imaginii: 
Europa FM


Sursa imaginii: 
Europa FM

Se remarcă astfel o creștere de aproape 10% pentru liberali față de un sondaj realizat în octombrie, susțin realizatorii cercetării sociologice.

PSD rămâne tot la puţin peste 21 la sută, cu cât erau cotaţi social-democraţii în sondaje şi în octombrie.

În schimb, USR continuă să scadă, de la 16,4% în octombrie la 12 procente în noiembrie. Tendinţă de scădere se înregistrează şi pentru ALDE – de la 4 la 3 procente – şi pentru Pro Romania – de la 10 la peste 6 procente.

Sondajul IMAS a fost realizat prin interviuri telefonice, în perioada 11 -27 noiembrie. Au răspuns 1.011 persoane, cu vârsta de peste 18 ani. Marja de eroare este de +/- 3 %.