Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Attila Korodi: Secția Specială de anchetare a magistraților ar trebui să fie undeva într-o zonă neutră

Secția Specială de investigare a magistraților nu funcționează corect la ora actuală, spune la RFI liderul deputaților UDMR, Attila Korodi. PNL și-a propus să desființeze această structură, criticată de mulți magistrați și de organismele europene.

Attila Korodi consideră că Secția Specială de anchetare a magistraților nu funcționează corect în prezent, dar crede că ea nu trebuie desființată, ci reglementată mai bine: ”Noi dorim ca întotdeauna în domeniul justiției să existe o procedură foarte clară care privește procedurile de anchetare a magistraților. Soluția care a fost înaintea acestei Secții Speciale, să fie duse la bun sfârșit aceste proceduri de către DNA, a fost total nefericită (...). Este nevoie ca acest for care anchetează magistrați să fie undeva într-o zonă neutră, poate sub Parchetul General. Structura și modalitatea în care aceasta să fie conturată trebuie făcută împreună cu sistemul judiciar, cu CSM, cu asociațiile profesionale (...). Secția în sine la ora actuală nu funcționează corect”.

Liderul deputaților UDMR spune că ”dacă se va numi nu secție, direcție, nu contează cum se numește instituția, cum funcționează acum secția nu funcționează bine, nu este OK, se ocupă și de cazuri care nu ar trebui să fie în responsabilitatea acestei instituții”.