Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cosette Chichirău (USR): O OUG care ar desființa Secția Specială ar fi în direcția bună

Cosette Chichirau Florin Citu Catalin Drula.png

Cosette Chichirău îi cere premierului Florin Cîțu să fie mai moderat în comentarii (Sursa foto: Facebook/Cosette Chichirău)
Cosette Chichirău îi cere premierului Florin Cîțu să fie mai moderat în comentarii (Sursa foto: Facebook/Cosette Chichirău)

Orice măsură care e în spiritul democrației poate fi luată prin OUG, declară la RFI deputata USR Cosette Chichirău. Ea crede că o Ordonanță de Urgență care să desființeze Secția Specială de anchetare a magistraților ar merge în direcția bună.

Cosette Chichirău consideră că o eventuală OUG privind desființarea Secției Speciale nu ar fi contrară referendumului, în care populația s-a pronunțat împotriva Ordonanțelor de Urgență în domeniul justiției: ”Sinceră să fiu, mă aștept la o Ordonanță de Urgență. Ca să clarificăm sensul referendumului, unde populația a votat ca să nu se mai dea OUG-uri în domeniul justiției: ideea este să nu restrângi independența justiției, dar un OUG în justiție, care ar desființa Secția Specială ar fi în direcția contrară, adică în direcția bună”.

”OUG-uri care fac bine eu zic că acționează totuși în sensul referendumului și în sensul în care democrația este încurajată. Deci orice măsuri care sunt în spiritul democrației, în opinia mea și a juriștilor, ar putea fi și ar trebui luate prin OUG”, spune deputata USR.

 
Cosette Chichirău, despre desființarea Secției Speciale