Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Monica Macovei: Retragerea Adinei Florea este o veste bună, a făcut mult rău

Monica Macovei Retragere Adina Florea veste buna.jpg

Monica Macovei: Secția Specială trebuie desființată
Monica Macovei: Secția Specială trebuie desființată

Retragerea Adinei Florea din procedura de numire la șefia Secției Speciale de anchetare a magistraților este o veste bună. Iată ce spune la RFI fostul ministru al Justiției Monica Macovei, care consideră că procuroarea a făcut ”destul rău”.

Adina Florea s-a retras din procedura de numire la conducerea Secției Speciale de investigare a magistraților, după ce Consiliul Superior al Magistraturii a încercat de șapte ori, fără succes, să o numească în funcție.

Monica Macovei crede că procuroarea a luat o decizie corectă: ”Este o veste bună, dar oricum, nu cred că ar fi reușit să câștige șefia. A stat destul, e sfârșit de an, vin alegeri în CSM, o să fie alt CSM, ca atare, cred că a făcut niște socoteli și în sensul că nu are șanse, dar astea sunt speculații. A făcut destul rău, foarte mult rău, am avut mai multe mărturii de la judecători, de la procurori, că practic, secția a fost politizată. Doamna însăși a fost politizată. Ne aducem aminte cum a spus la interviul dinaintea numirii că ea nu a fost niciodată un procuror independent. O persoană care vrea să fie procuror-șef și procuror în sine și spune că nu a fost niciodată un procuror independent, adică i se și pare normal să nu fie un procuror independent, atunci nu are ce căuta nici la șefia unei secții și nici deloc în sistem, după părerea mea”.

 

Monica Macovei s-a referit în interviul pentru RFI și la abrogarea recursului compensatoriu (minutul 2,35)