Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Începe curățenia în Poliție. ”De ce nu s-a făcut nimic până azi în privința polițiștilor interlopi?”

Scandal intre ministrul de Interne si liderul USR pe achizitia masinilor BMW pentru Politie

Scandal intre ministrul de Interne si liderul USR pe achizitia masinilor BMW pentru Politie
Sursa imaginii: 
Sursa foto: pixabay.com

Ministrul de Interne anunță că va începe curățenia în inspectoratele județene de Poliție. Marcel Vela a luat decizia în urma cazului din Caraș-Severin, unde prefectul și șeful Serviciului Arme și Muniții din IPJ ar fi intervenit în favoarea unor persoane care voiau să obțină arme, fără să participe la cursuri.

Cătălin Teniță, membru fondator Geeks for Democracy, spune la RFI că mult mai importante decât declarațiile lui Marcel Vela sunt rezultatele acestor controale: ”Mie mi se pare foarte lăudabilă această inițiativă, sunt probleme în sistemul de Poliție, în sistemul de ordine din România, dar cel mai important e să vedem exact rezultatele”.

În opinia sa, ”a doua problemă interesantă: domnul ministru a spus ceva de genul vom lua măsuri împotriva polițiștilor care sunt în legătură cu rețelele interlope. Dar întrebarea mea este dacă deja se știa că ei sunt în legătură cu rețelele interlope, de ce nu s-a făcut ceva până acum? Există niște dosare în care acești oameni sunt notați ca având legături cu rețelele interlope sau vor trebui descoperiți? Pentru că în primul caz este absurd ca polițiștii să fie cunoscuți că au relații cu lumea interlopă și să nu se facă nimic în privința asta”.

 
Cătălin Teniță, despre curățenia din Poliție