Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Convorbirile Jandarmeriei de la protestul din 10 august 2018 au fost desecretizate

Marcel Vela, ministru de interne: Luni vor fi trimise Parchetului 248 de ore de înregistrări. Cine a greșit va plăti. Vor fi și sancțiuni administrative.

Convorbirile jandarmilor din timpul protestului Diasporei din 10 august 2018 au fost desecretizare, după ce ministrul de Interne, Marcel Vela a dat un ultimatum care a expirat aseara. Este vorba despre 250 de ore de convorbire, din care 248 au legătură cu misiunea, spune la Digi24 ministrul de interne Marcel Vela.

Procedura va fi finalizată luni, atunci când documenterle vor fi trimise la DIICOT. Ministrul de Interne a mai precizat și că simpla desecretizare a discuțiilor din 10 august nu îi absolvă pe jandarmii vinovați de faptele comise în noaptea protestului.

El a precizat însă că jandarmii de la București vor da explicații administrative legate de motivele pentru care au împiedicat și au întârziat desecretizarea precizează ministrul de interne. Pentru Marcel Vela este evident că nu s-a dorit desecretizarea acestor convorbiri.

Oficialul a precizat că în cazul în care convorbirile nu ar fi fost desecretizare la expirarea ultimatumului, putea trage concluzia că este rea voință și ar fi dispus schimbarea întregii conduceri a Jandarmeriei, precum și alte măsuri administrative.