Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ciolacu îi cere lui Orban să îl revoce „de urgență” pe ministrul Finanțelor

Marcel Ciolacu sesizează CCR, după asumarea răspunderii Guvernului pe buget (Sursa foto: Facebook/Marcel Ciolacu)

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, îi cere premierului Ludovic Orban să îl demită „de urgență” pe Florin Cîțu, după ce Senatul a adoptat moțiunea simplă la adresa ministrului de Finanțe.

 

„Cîțu – demisia! În Senat, a trecut astăzi moțiunea simplă împotriva ministrului Finanțelor. PNL nu a înțeles semnalul de alarmă pe care l-a primit atunci când Parlamentul nu i-a dat aviz lui Florin Cîțu pentru a fi ministrul Finanțelor.

În nicio lună de zile, acest om a îndatorat România cu 10 miliarde de lei, a prăbușit cursul de schimb, a umflat artificial deficitul bugetar și vrea să vândă cele mai profitabile companii naționale pentru a-și acoperi incompetența. Este un ministru iresponsabil care deja a făcut mult rău României. Trebuia oprit! Premierul Orban ar trebui să îl revoce de urgență! Nu există altă soluție!”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Senatorii au adoptat, luni, moțiunea simplă depusă de PSD la adresa ministrului de Finanțe Florin Cîțu. Florin Cîțu a spus că va demisiona, dacă PNL îi va cere acest lucru, în timp ce premierul Ludovic Orban a declarat că că nu îl va demite pe ministrul de Finanțe.