Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Trei medici străini, consilierii ministrului Sănătății, Victor Costache

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Trei medici străini sunt, începând de astăzi, consilieri onorifici ai ministrului Sănătății, Victor Costache. Este vorba despre Kak Khee Yeung -Amsterdam UMC, Sheriff Sultan- Galway Clinic și prof.dr. T Sloane Guy - Sidney Kimmel Medical College, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătății.

„Am lucrat cu toți cei trei medici care fac performanță ca specialiști, dar și ca manageri de top. Mă bucură și mă onorează că au acceptat să lucrăm împreună pe două domenii importante, programe noi de sănătate, dar și proiecte de cercetare care sunt priorități ale echipei mele. România a uitat de cercetarea medicală care aduce beneficii în dezvoltarea serviciilor medicale de calitate pentru pacienți. Imi doresc să deschidem sistemul sanitar către lume „, a declarat Victor Costache, ministrul Sănătății.

Kak Khee Yeung conduce consorțiul formate din diferite spitale din Europa care încearcă să obțină finanțare de la UE pentru tratarea bolilor aortice.

Sherif Sultan, medic irlandez, de origine egipteană, este unul dintre cei mai bine cotați chirurgi și cercetători în domeniul bolilor cardio-vasculare din lume.

Prof.dr. T Sloane Guy este specialistul numărul 1 în chirurugie robotica în lume, anunță MS.