Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Marcel Ciolacu la RFI: PSD nu a făcut greșeli majore în economie

CCR: nu există conflict de interese în privința moțiunii depuse de PSD  (Sursa foto: Facebook/Marcel Ciolacu)

PSD nu va depune o moțiune de cenzură, după asumarea răspunderii Guvernului Orban pe modificarea legilor justiției, OUG 51 privind transportul școlar și legea plafoanelor bugetare, declară la RFI președintele interimar al formațiunii, Marcel Ciolacu, șeful Camerei Deputaților.

Marcel Ciolacu critică guvernarea Orban: ”Fără să fiu interpretat nici ironic, nici prea critic, până acum, guvernarea Orban nu există. Singura decizie a guvernării a fost să ne împrumutăm cu zece miliarde și la costuri destul de substanțiale (...). Semnalele mai ales economice prin Ministerul de Finanțe sunt foarte-foarte slabe și incoerente”.

Întrebat dacă PSD își asumă greșelile făcute la guvernare, liderul interimar al partidului a răspuns: ”Ni le-am asumat și le-am și plătit, prin votul electoral. În schimb, în domeniul economic, aș vrea să fiu foarte clar, eu nu cred că PSD-ul are ce să-și asume, greșeli majore. Să nu uităm că am avut cea mai mare creștere economică din Europa, la un moment dat, am continuat trendul de creștere economică (...). Eu aș dori mai multă responsabilitate din partea Guvernului Orban, mai puține lamentări și să vină cu lucruri concrete”.

 

Moțiunea de cenzură

 

Întrebat dacă asumarea răspunderii Guvernului pe modificarea legilor justiției, OUG 51 privind transportul școlar și legea plafoanelor bugetare este suficientă pentru ca PSD să depună o moțiune de cenzură, Marcel Ciolacu a răspuns: ”Nu, nu, nu are nici un... în fiecare an, când vine vacanța parlamentară din luna ianuarie, se depune așa ceva. Mai mult, legea cu plafoanele este o lege premergătoare bugetului de stat. Am dori să vedem niște legi de asumare concrete și care să nu fie în traseul parlamentar”.

În ce condiții va depune PSD o moțiune de cenzură? ”Dacă vor fi schimbate legile electorale, categoric, PSD și nu numai PSD vom depune o moțiune de cenzură, pentru că nu este corect să schimbi regulile în timpul jocului”, spune liderul interimar al formațiunii.