Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Marcel Ciolacu (PSD): Este posibil să candidez la Congres

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, spune la RFI că ia în calcul o candidatură la Congresul partidului din luna februarie. El consideră că unii colegi cu experiență politică nu trebuie îndepărtați.

Marcel Ciolacu se gândește să candideze la Congresul PSD: ”Este posibil să candidez. În momentul acesta, am alt mandat de la colegii mei, ca și prioritate, organizarea acestui Congres cât se poate de transparent și corect, cu niște norme foarte clare, astfel încât să nu fie nici un fel de discuții în interiorul partidului. După toate discuțiile avute atât în Biroul Politic Național, cât și în Comitetul Executiv, lucrurile se desfășoară într-o normalitate”.

Întrebat cu cine se va reforma PSD-ul, din moment ce de fiecare dată sunt cam aceiași oameni la vârf, liderul interimar al partidului a replicat: ”Sunteți un pic răutăcios, dar nu este nici o problemă”.

La remarca RFI că sunt aceiași oameni care se rotesc de la un Congres la altul, precum Lia Olguța Vasilescu sau Marian Oprișan, Marcel Ciolacu a răspuns: ”Haideți să așteptăm până la Congres. Totuși, experiența politică a unor oameni, nu trebuie să-i îndepărtăm numai pentru simplul fapt că sunt de zece ani în... doamna Dăncilă nu a fost un om politic din cadrul PSD-ului de primă linie. Domnul Marian Oprișan nu face parte în momentul acesta din conducerea centrală. Doamna Olguța Vasilescu este un membru de bază al partidului, eu cel puțin, personal, nu am nimic să-i reproșez”.

 
Marcel Ciolacu, despre Congresul PSD