Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Țuțuianu: Pro România va susține o moțiune de cenzură, dacă Guvernul își asumă răspunderea pe buget

Adrian Tutuianu Pro Romania lege stare alerta.jpg

Sursa foto: Facebook/Adrian Ţuţuianu
Sursa foto: Facebook/Adrian Ţuţuianu

Partidul Pro România nu va vota o moțiune de cenzură a PSD, care privește eventuala angajare a răspunderii Guvernului pe tema alegerii primarilor în două tururi, declară la RFI senatorul Adrian Țuțuianu, vicepreședinte al formațiunii. El precizează însă că partidul său va susține o moțiune, dacă Executivul își asumă răspunderea pe bugetul pe 2020.

Adrian Țuțuianu spune că Pro România susține alegerea primarilor în două tururi: ”Suntem pentru alegerea primarilor din două tururi de scrutin. Vă aduc aminte că alegerea dintr-un singur tur de scrutin a fost introdusă în anul 2011 de către președintele Traian Băsescu și Partidul Democrat Liberal. Cred că alegerea din două tururi va da mai multă legitimitate aleșilor locali, la pachet aceste alegeri în două tururi cu alegerea președintelui Consiliului Județean dintre consilieri și nu cum este prevăzut astăzi într-o OUG care se află la Camera Deputaților în dezbatere”.

Senatorul declară că Pro România nu va vota o moțiune de cenzură care privește angajarea răspunderii pe tema alegerii primarilor din două tururi: ”Nu vom susține o moțiune de cenzură care privește angajarea răspunderii de exemplu pe tema alegerii primarilor din două tururi de scrutin, dar dacă spre exemplu Guvernul ar veni să-și asume răspunderea pe legea bugetului de stat, vom iniția o moțiune de cenzură. Nu avem suficiente (semnături-n.r.), dar putem fi cei care să ne propunem să strângem numărul de semnături necesare”.

 
Adrian Țuțuianu, despre alegerea primarilor în două tururi și o eventuală moțiune de cenzură