Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


PSD sesizează CCR. Valeriu Steriu: Asumarea răspunderii nu e cea mai democratică formulă

Valeriu Steriu Parlament disputa politica.jpg

Valeriu Steriu consideră ridicol demersul PNL la CCR (Sursa foto: Facebook/Valeriu Steriu)
Valeriu Steriu consideră ridicol demersul PNL la CCR (Sursa foto: Facebook/Valeriu Steriu)

PSD sesizează Curtea Constituțională, după ce Guvernul Orban și-a asumat joi răspunderea în Parlament pe trei acte normative. Moțiunea de cenzură va veni la vremea ei, declară la RFI purtătorul de cuvânt al partidului, Valeriu Steriu.

Social-democratul Valeriu Steriu explică de ce ar fi această asumare a răspunderii neconstituțională: ”Sunt în clipa de față legi în dezbatere parlamentară modificate prin acest proiect de asumare și aici lucrurile sunt în mod real necesar a fi analizate de către CCR, pentru a vedea dacă există un conflict între Guvern și Parlament. Toată procedura de asumare îmi pare mai degrabă o procedură de tatonare, de a se învăța acest Guvern cu asumarea, nu este cea mai democratică formă”.

Întrebat unde spune Constituția că Guvernul nu poate să-și asume răspunderea pe o lege aflată în procedură parlamentară, deputatul PSD a răspuns: ”Acestea sunt elementele sesizate și așteptăm opinia specialiștilor în constituționalitate, care să ne dea acest verdict”.

De ce nu depune PSD o moțiune de cenzură? ”Toate la timpul lor. În clipa de față și pentru noi prioritar este să vedem forma bugetului. Acest Guvern are o lună, foarte multe erori și în momentul în care toate acestea vor fi cumulate, vor face textul unei analize, care va sta la baza unei moțiuni de cenzură”, spune Valeriu Steriu.