Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Scandal în USR. Mihai Goțiu: Sper ca execuțiile să înceteze

Scandal USR Mihai Gotiu executii.jpg

Mihai Goțiu speră să înceteze execuțiile din USR (Sursa foto: Facebook/Mihai Goțiu)
Mihai Goțiu speră să înceteze execuțiile din USR (Sursa foto: Facebook/Mihai Goțiu)

Aproape 500 de membri USR cer conducerii formațiunii să revină asupra excluderii Olimpiei Ardelean din partid, declară la RFI senatorul Mihai Goțiu. Ardelean a fost dată afară, după ce a semnalat existența unor semnături false pentru campania ”Fără penali în funcții publice”. Liderul USR, Dan Barna, susține însă că ea a lansat o serie de jigniri și amenințări la adresa unor colegi.

Mihai Goțiu spune că ”de ieri după-amiază, de când a fost făcută publică această solicitare, numărul celor care și-au asumat-o în partid a ajuns către 500. Deci sunt mult mai mulți dintre colegii noștri care consideră că i s-a făcut o nedreptate Olimpiei Ardelean”.

În opinia senatorului USR, ”asistăm la un act de sănătate în USR, pentru că și partidul nostru reprezintă această societate, așa cum e ea la ora actuală în România, în care sunt oameni mai activi, mai implicați și care nu sunt dispuși să renunțe la principiile pentru care au intrat în USR”.

Mihai Goțiu cere încetarea ”execuțiilor” în USR: ”Sunt convins că și colegii din BN, după ce vor trece peste supărarea faptului că s-a ieșit în public cu această scrisoare, se vor mai gândi și vor ajunge la soluția corectă, să înceteze acest tip de execuții și nu mă feresc să folosesc acest cuvânt, pentru că pe lista sesizărilor selectate pentru a fi analizate, s-au ales exact șase cazuri, care coincidență, cu ghilimelele de rigoare, sunt la adresa unor persoane care s-au manifestat critic față de conducerea USR”.