Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Mihai Goțiu (USR): Planul de mediu al UE este o oportunitate

Mihai Gotiu Plan mediu UE oportunitate.jpg

UE vrea zero emisii de gaze cu efect de seră până în 2050 (Sursa foto: pixabay)
UE vrea zero emisii de gaze cu efect de seră până în 2050 (Sursa foto: pixabay)

Planul de mediu al UE trebuie privit ca o oportunitate de dezvoltare sustenabilă a Uniunii Europene și a României, declară la RFI senatorul USR Mihai Goțiu. Documentul prevede între altele zero emisii de gaze cu efect de seră în UE, până în 2050.

Mihai Goțiu spune că planul de mediu al UE ”este un proiect și o direcție foarte ambițioasă a Uniunii Europene. Mă bucur că România face parte din UE, unde cel puțin la Bruxelles și la un nivel foarte înalt se înțelege problematica mediului și a schimbărilor climatice”.

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi că planul UE de luptă împotriva schimbărilor climatice va fi foarte complicat pentru economiile din țările estice, sperând ca o parte din cheltuieli să fie suportată din fonduri europene.

Senatorul USR Mihai Goțiu se arată dezamăgit de reacția președintelui: ”Oarecum, sunt dezamăgit de primele reacții oficiale, inclusiv a președintelui Klaus Iohannis, care abordează acest plan al UE din perspectiva cheltuielilor. Eu zic că în primul rând trebuie să vedem această perspectivă ca una de oportunitate și să vorbim despre investiții într-o dezvoltare sustenabilă a UE și a României”.

 
Mihai Goțiu, despre planul de mediu al UE