Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Klaus Iohannis: Rezultatul alegerilor din Marea Britanie, foarte bun pentru românii de acolo

klaus_iohannis_rezultat_alegeri_marea_britanie.jpg

Klaus Iohannis, mulțumit de rezultatul alegerilor din Marea Britanie (Sursa foto: presidency.ro)
Klaus Iohannis, mulțumit de rezultatul alegerilor din Marea Britanie (Sursa foto: presidency.ro)

Președintele Klaus Iohannis a declarat vineri la Bruxelles că este mulțumit de rezultatul alegerilor din Marea Britanie, pentru că premierul Boris Johnson și Partidul Conservator își doresc un Brexit cu acord, ceea ce este un lucru bun pentru românii care trăiesc în regat.

Președintele Klaus Iohannis spune că ”acest rezultat este foarte bun pentru românii din Marea Britanie, fiindcă premierul Boris Johnson împreună cu Partidul Conservator au dorit și cred că doresc și în continuare să realizeze Brexitul, dar cu acord, acel acord negociat cu Uniunea Europeană, un acord bun, care îi protejează pe românii noștri, le acordă drepturi semnificative și de asta am spus de multe ori și acum se pare că ne apropiem de această soluție: cea mai bună variantă, dacă se ajunge la Brexit, este un Brexit cu acord și spre asta ne îndreptăm”.

Rezultatele alegerilor din Marea Britanie arată că Partidul Conservator a câștigat 363 de locuri, în timp ce Partidul Laburist a obținut doar 203.

Premierul Boris Johnson a salutat vineri victoria obținută, afirmând că a reușit să depășească un impas. Marea Britanie va putea acum ”să ducă Brexit la sfârșit”, a spus el.