Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Scandal în USR. Deputatul Ionuț Moșteanu: Olimpia Ardelean, exclusă pentru că a sabotat partidul

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Câteva sute de semnături din aproape 20 de mii de membri USR nu înseamnă mare lucru, declară la RFI deputatul Ionuț Moșteanu. Anterior, senatorul Mihai Goțiu a precizat că sunt 500 de membri, între care parlamentari cunoscuți, ca Stelian Ion, Vlad Alexandrescu și Florina Presadă, care au cerut într-o scrisoare conducerii USR să revină asupra excluderii vicepreședintei filialei din Ilfov Olimpia Ardelean.

Deputatul USR Ionuț Moșteanu o acuză pe Olimpia Ardelean de sabotaj: ”Fosta colegă Olimpia Ardelean a fost exclusă miercuri, printr-o decizie luată în majoritate în Biroul Național, pentru o poziție publică ce a afectat imaginea USR în campanie. Membrii au și drepturi, dar și obligații. Una din obligații este să nu întreprindă acțiuni în contradicție cu obiectivele politice ale USR (...). A sabotat obiectivele legitime ale partidului în campania electorală, postând public pe Facebook un mesaj în care spunea că nu poate să voteze cu USR (…), pentru că Dan Barna ar fi un candidat de nevotat”.

 

”Mai multă maturitate”

 

Întrebat cum își explică faptul că sute de membri USR cer conducerii formațiunii să revină asupra excluderii Olimpiei Ardelean, deputatul a răspuns: ”Sunt sute și mii de colegi care preferă să fie tăcuți, sunt oamenii care muncesc și care trag înainte partidul acesta. Deci câteva sute de semnături din aproape 20 de mii de membri nu înseamnă mare lucru”.

Ionuț Moșteanu le cere colegilor să fie mai maturi: ”Aici aș vrea și eu mai multă maturitate din partea colegilor mei, să înțelegem că suntem un organism politic care funcționează și are modalități statutare de luare a deciziilor și să dea dovadă de maturitate și să avem discuțiile în interior. Mă aștept să nu umbrească efortul a mii și zeci de mii de oameni, care au stat în stradă să strângă semnături la ”Fără penali” în 2018 și e păcat, e cumva o lipsă de respect pentru toată munca lor de atunci”.