Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Eugen Teodorovici: PNL pregătește măsuri de austeritate

Eugen Teodorovici PNL austeritate.jpg

Eugen Teodorovici acuză PNL că nu vrea să majoreze salariile și pensiile (Sursa foto: gov.ro-arhivă)
Eugen Teodorovici acuză PNL că nu vrea să majoreze salariile și pensiile (Sursa foto: gov.ro-arhivă)

Guvernul PNL nu va majora salariile și pensiile, susține senatorul PSD Eugen Teodorovici. Fostul ministru de Finanțe acuză actuala Putere că vrea să impună măsuri de austeritate.

Eugen Teodorovici a declarat duminică într-o conferință de presă la sediul PSD că Executivul nu are în vedere majorarea pensiilor și salariilor: ”Actualul Guvern PNL minte în mod clar cu privire la salarii și pensii, pentru că nu sunt prinse aceste creșteri în bugetele pe 2020, 2021 și 2022. Aici fac trimitere la Legea fiscal bugetară pe care am văzut-o în spațiul public, așa cum al nostru calendar stabilea foarte clar, așa cum legile în vigoare azi o impun. În realitate, imediat după alegerile din 2020, este punctul nostru de vedere foarte clar și fundamentat, se va trece la măsuri de austeritate. Adică la tăieri de venituri, concedieri și alte astfel de măsuri, care știm cât de bine au făcut și au reprezentat un obiectiv pentru guvernarea PNL și în anii anteriori”.

Fostul ministru de Finanțe a mai afirmat că dacă Guvernul Orban își va asuma răspunderea pe legea bugetului de stat pe anul 2020, PSD va sesiza CCR. El a precizat că partidul său nu se teme să depună o moțiune de cenzură.