Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Orban: Există și varianta de angajare a răspunderii pe buget

Dacă bugetul va fi tergiversat, există și varianta de angajare a răspunderii  - transmite premierul Ludovic Orban. Într-o intervenția la Digi 24, premierul a insistat că Legea bugetului trebuie adoptată până la sfârșitul anului.

Principalul nostru obiectiv e acela de a reuși adoptarea Legii bugetului de stat și Legea bugetului asigurărilor sociale până la finele acestui an. România are nevoie de buget. Noi nu putem accepta ca PSD să amânăm până în februarie, martie. Fiecare român trebuie să știe clar, în funcție de legea bugetului de stat, la ce să se aștepte. Fiecare companie trebuie să știe la ce să se aștepte, care e cadrul fiscal, cadrul bugetar, care sunt indicatorii economici. E absolut necesar pentru că orice companie trebuie să aibă aceste informații pentru a-și adapta activitatea. Pentru fiecare autoritate locală e vitală adoptarea bugetului până la finalul anului, ca să își poată adopta propriul buget și să înceapă noile investiții în funcție de bugetul pe 2020. E necesară adoptarea. Dacă se poate pe calea dezbaterii parlamentare, mergem pe calea dezbaterii”, a spus Orban.

Între timp, PSD a lăsat să se înțeleagă că o eventuală angajare a răspunderii pe buget ar putea provoca depunerea unei moțiuni de cenzură, până la sfârșitul anului.