Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Lucian Romașcanu: PSD nu va bloca bugetul în Parlament, va avea o abordare corectă

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Bugetul de stat pe 2020 poate ajunge la promulgare până la 31 decembrie, dacă premierul Orban va discuta cu toți liderii din Parlament, pentru stabilirea unui calendar asumat de toată lumea, declară la RFI senatorul social-democrat Lucian Romașcanu. Șeful Guvernului a spus anterior că dacă va constata că PSD-ul blochează bugetul în Parlament, își va asuma răspunderea pe această lege.

Lucian Romașcanu susține că PSD nu va bloca bugetul în Parlament: ”Vă asigur că PSD va avea o abordare extraordinar de corectă și normală pentru un buget. Nu vom veni cum a venit PNL-ul cu mii și mii și mii de amendamente create prin softuri pe Internet și USR-ul la fel, doar pentru a ne bloca bugetul. Nu, noi vom veni cu amendamentele pe care le considerăm necesare, vom fi foarte prompți în a negocia și a ne susține toate propunerile de amendamente și vom merge cât de repede se poate cu adoptarea unui buget în Parlament. Nu vom bloca, nu vom întârzia, nu nimic. Este o declarație foarte fermă din partea Partidului Social Democrat. Îl așteptăm pe domnul Orban și îl încurajăm să vină cu bugetul în dezbatere în Parlament”.

Senatorul PSD consideră că bugetul pe 2020 ar putea fi adoptat în Parlament până la sfârșitul acestui an: ”Dacă domnul Orban va veni și va discuta cu toți liderii din Parlament ai partidelor politice, pentru stabilirea unui calendar asumat de toată lumea, bugetul poate ajunge la promulgare până la 31 decembrie”.