Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Este oficial: Guvernul își asumă răspunderea pentru bugetul pe 2020

este_oficial_guvern_asuma_raspundere_buget.jpg

Premierul Ludovic Orban își asumă răspunderea pentru bugetul de stat pe anul viitor (Sursa foto: gov.ro)
Premierul Ludovic Orban își asumă răspunderea pentru bugetul de stat pe anul viitor (Sursa foto: gov.ro)

Premierul Ludovic Orban a anunțat la începutul ședinței de Guvern de miercuri că Executivul a decis să își asume răspunderea pentru bugetul de stat pe 2020.

Premierul Ludovic Orban a anunțat că Guvernul își va asuma răspunderea pe legea bugetului: ”Am luat decizia de a ne angaja răspunderea pentru trei proiecte de lege: legea bugetului de stat, legea bugetului asigurărilor sociale de stat și legea de corectare a OUG 114, care a provocat efecte devastatoare în economia românească. Decizia de angajare a răspunderii este o decizie responsabilă și indispensabilă pentru atingerea obiectivului de a reuși până pe 31 decembrie să oferim României un buget de stat care să stea în picioare, să se bazeze pe realitățile economice și să ofere posibilitatea fiecărui român, fiecărei firme sau autorități locale să știe la ce să se aștepte pentru 2020”.

Șeful Executivului crede că o dezbatere în Parlament ar întârzia bugetul: ”Este dificil ca printr-o dezbatere normală în Parlament să putem finaliza bugetul de stat și bugetul asigurărilor de stat în termenul pe care l-am stabilit. Angajarea răspunderii va permite fiecărui parlamentar să prezinte amendamente. Va trebui să analizăm fiecare amendament”.