Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Gabriel Zetea (PSD): Asumarea răspunderii pe buget, un prim pas spre dictatură

Gabriel Zetea PSD PNRR insolventa Euroins.jpg

Gabriel Zetea spune că România va primi banii din PNRR, pentru că va face reformele cerute de Bruxelles
Gabriel Zetea spune că România va primi banii din PNRR, pentru că va face reformele cerute de Bruxelles
Sursa imaginii: 
site CJ Maramureș-arhivă

Asumarea răspunderii pe buget este cel mai grav derapaj al unui Guvern de după Revoluție. Declarația a fost făcută la RFI de liderul PSD Maramureș, Gabriel Zetea, membru în conducerea interimară a formațiunii.

Gabriel Zetea spune că decizia Cabinetului Orban de a-și asuma răspunderea pe buget va fi contestată la Curtea Constituțională: ”Legea bugetului de stat este cea mai importantă lege pe care o adoptă Parlamentul României într-un an, iar faptul că se elimină Parlamentul din cercul adoptării și în special al dezbaterii democratice, cu lucrul acesta nu cred că ar trebui să fim de acord. Sigur, această procedură va fi sută la sută contestată de către PSD la CCR. Asta este acțiunea minimă, pe care PSD are obligația să o facă”.

Liderul PSD Maramureș consideră că ”nu poate fi acceptabil ca într-o țară democratică Parlamentul, ca instituția fundamentală a democrației într-un stat, să fie eliminat din procesul de adoptare a celei mai importante legi. Asta înseamnă deja un prim pas spre dictatură”.

 
Gabriel Zetea, despre asumarea răspunderii Guvernului pentru bugetul pe 2020