Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Gelu Voican Voiculescu, lovit în Piața Universității la comemorarea victimelor revoluției

voican_lovit_uni_captura_video.jpg

Sursa imaginii: 
captura video

Fostul vice-premier, Gelu Voican Voiculescu, a venit sâmbătă în Piața Universității, locul unde mai multe oficialități, între care președintele Klaus Iohannis, au depus coroane de flori, pentru cinstirea eroilor Revoluției, la 30 de ani de sângeroasele evenimente din decembrie 1989.

Fostul vicepremier, Gelu Voican Voiculescu, venit în Piața Universității să depună o coroană de flori, a fost lovit de protestatari cu o cârjă. El a fost flancat de mai mulți jandarmi, pentru a putea fi scos din piață și pentru a fi protejat de oamenii nemulțumiți de prezența acestuia.

Jandarmeria București a anunțat ulterior că se fac demersuri pentru a identifica persoana care l-a lovit în cap pe Gelu Voican Voiculescu. Incidentul s-a produs la ceremonia de comemorare a 30 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989. 

Fost viceprim-ministru în Guvernul provizoriu Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu a fost trimis în judecată, alături de Ion Iliescu, Iosif Rus şi Emil Dumitrescu în dosarul Revoluției. Cu toții sunt acuzați de infracţiuni contra umanităţii.

Zilele acestea Voiculescu se află în mijlocul unui scandal legat de un concert al Institutului Revoluției Române pe care îl conduce. Mai multe organizații civice au contestat, ieri, evenimentul pentru care s-ar fi alocat 100 de mii de euro de la bugetul de stat. Azi, concertul a fost anulat.