Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Stelian Ion (USR): Ezitările PNL pe tema alegerii primarilor în două tururi sunt nepotrivite

PNL ezită să corecteze legislația electorală, după ce în 2015 striga ca din gură de șarpe să se revină la alegerea primarilor în două tururi, declară la RFI liderul deputaților USR, Stelian Ion.

În opinia lui Stelian Ion, ”sunt nepotrivite aceste ezitări, pentru că prin 2015, PNL-ul era cel care striga ca din gură de șarpe către Guvernul tehnocrat de atunci, care nu avea un mandat politic, să dea OUG pentru revenirea la alegerile în două tururi. Diferența majoră față de ce se întâmpla atunci este aceea că acum avem un Guvern politic, care își poate asuma o asemenea decizie (...). E o corectură absolut necesară, pe care iată, în 2015 PNL-ul o cerea de la alții, dar pe care acum ezită să o facă”.

Liderul deputaților USR crede că se poate decide alegerea primarilor în două tururi, prin OUG sau asumarea răspunderii Guvernului, întrucât este o situație urgentă: ”Consider că e important să se dea ori o OUG, pentru că eu cred că e o urgență debaronizarea țării ori dacă nu, dacă se consideră că nu sunt respectate exigențele Constituției cu privire la existența urgenței, se poate face un asemenea demers tot prin angajarea răspunderii. Iată, am avut deja șase angajări de răspundere, pe șase proiecte de lege, dar dintre toate, acesta mi se pare unul dintre cele mai importante”.

 
Stelian Ion, despre ezitările PNL privind alegerea primarilor în două tururi