Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Guvernul Orban, în pericol: ALDE amenință cu retragerea sprijinului parlamentar

orban.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook

ALDE amenință că retrage susținerea parlamentară pentru Guvernul Orban, dacă Executivul decide să desființeze Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție fără consultarea Parlamentului. O ședință a Guvernului în care ar putea fi luată o decizie în această chestiune va avea loc luni.

Într-o postare pe Facebook, vicepreşedintele ALDE Varujan Vosganian aminteşte că una dintre condiţiile puse de ALDE şi acceptate de PNL pentru susţinerea Guvernului Orban a fost aceea că chestiunea privind Secţia Specială se rezolvă numai prin dezbatere parlamentară şi nu prin OUG sau asumarea răspunderii.

”Înainte de a lua o decizie în această privință, Guvernul trebuie să ne spună dacă Acordul politic dintre ALDE şi PNL mai rămâne valabil”, a subliniat Vosganian.

Anterior, și vicepreședintele Comisiei juridice a Camerei Deputaților, Steluța Cătăniciu, a transmis Guvernului Orban că, în cazul în care decide desființarea Secției prin ordonanță sau prin asumarea răspunderii, să nu mai conteze pe sprijinul ALDE față de Executiv.

Guvernul a amânat, vineri, luarea unei decizii privind Secția pentru Investigare a Infracțiunilor în Justiție, dar premierul Orban s-a arătat deschis la soluția desființării ei. O nouă ședință a Guvernului este programată luni.